Slike Olivere Simić u galeriji Mostovi Balkana

Izložba slika Olivere Simić
u galeriji Mostovi Balkana
otvorena za posetioce od 19. februara

olivera-simić
Kako naša osećanja menjaju način na koji posmatramo svet? Želim da prikažem svet oko sebe na način kao što je predstavljen u filmovima koji su mi polazište, baveći se posmatranjem ljudskih stanja i istraživanjem emocija, pre nego pričanjem priče. Kompleksnost ljudskih odnosa, osećanja koja ih prate – želja, čežnja, strah, otuđenost, usamljenost… glavne su teme filmova Akija Kaurismakija, Vendersa, Zvjaginceva… Akteri u njihovim filmovima veoma malo pričaju, i kada to čine, dijalozi su nabijeni značenjima i aluzijama, i zapravo i nisu pravi dijalozi, već zbir unutrašnjih monologa.
U fokusu mog rada i istraživanja nalazi se ljudska forma. Ključna ideja kojom se bavim bazira se na problematizovanju portreta – slikam ljude, ali ono što zaista želim da prikažem su odnosi i dijalozi između njih. Struktura veza između ljudi, mesta, objekata, kako se odnosimo prema drugima, bilo na ličnom ili univerzalnom nivou. Portretisanje kao odgovor na prirodnu ljudsku težnju da razmišljamo o sebi, sebi u odnosu sa drugima, drugima i njihovim međusobnim odnosima. Odnos između realnog i apstraktnog, između spoljašnjeg prikaza i unutrašnjeg sveta, intimne scene, naracija…
Olivera Simić je rođena 1990, u Užicu. Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića, odsek slikarstvo. Učesnik više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

http://www.facebook.com/galerija.balkana
http://www.facebook.com/events/1611067855794761
spomenpark.rs/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=5&Itemid=20

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s