Izložba fotografija Eli Gardner i Oskara Duranda

u okviru petog festivala umetničke fotografije „Fotorama fest“

 u Galeriji Narodnog muzeja

od 30.maja do 3. avgusta 2015.fotorama-narodni

Eli Gardner je foto i video-reporter čija je strast istraživanje problema društva i okoline. Sa još dvoje kolega trenutno radi na svom prvom dokumentarcu o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac finansira Kickstarter kampanja i očekuje se da će biti objavljen krajem 2015.godine.

Razočarana kvalitetom i nedostatkom reportaže o Latinoamerici, Eli je u julu 2014. suosnovala  Every Day Latin America.Cilj ove Instagram zajednice je da pruži novi i verodostojniji pogled svakodnevnog života u Latinoamerici kroz fotoreportažu mobilnim telefonima.
Ranije je fotografisala za novine i magazine a bila je i multimedijiski urednik St Louis Post-Dispatch-a. Dok je radila za St Louis Post-Dispatch priredila je nekoliko multimedijskih projekata i obučavala je zaposlene da pripovedaju i uređuju. „Javljanje na dužnost“ dobilo je nacionalno priznanje, kao i regionalnu Eminagradu.Takođe, dok je radila za St Louis Post-Dispatch, vodila je studentske ekspedicije Nacionalne geografije u London, Bar Harbor i Ekvador kao i kurseve multimedijalne produkcije i fotoreportaže na Vebster univerzitetu. Njene radove objavljuju neprofitne organizacije kao što su PRI’s The World, The New York Times, National Geographic Traveler, Pro Mujer, Chemonics International, Center for International Forestry Research, Nature and the U.S. Forest Service.
Diplomirala je žurnalistiku sa počastima na Univerzitetu Misuri, i trenutno živi u Istanbulu.

Oskar Durand je peruanski fotoreporter koga zanimaju problemi društva i okoline, i koji živi u Istanbulu. Durand je slučajno otkrio da ga interesuje vizuelno pripovedanje dok je studirao industrijski inženjering u Limi, prestonici Perua. Zatim se preselio u SAD gde je počeo da radi kao honorarni fotoreporter.
Durand je diplomirao foto-novinarstvo na ročesterskom tehnološkom institutu u Njujorku.
Od 2010. do 2014. godine živeo je u Limi, prestonici Perua. U tom periodu, suosnovao je Inti Mediapripovedačku multimedijsku zajednicu, kao i Every Day Latin America, Instagram zajednicu sa ciljem da što verodostojnije prikaže taj region. Takodje radi i na dokumentarcu Yawar Fiesta, o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac je uspešno finansiran uz pomoć Kickstarter-a. Durand fotografiše i snima za magazine, novine i humanitarne organizacije. Među mnogima koji objavljuju njegove fotografije su i GlobalPost, The New York Times, Catholic News Service, PRI ’s The World, Maclean’s, National Geographic Traveler, Glamour Magazine, Greenpeace, Shared Interest, Blue Legacy, Yahoo Noticias!.

muzej.org.rs

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s