Kragujevac 2015 u Parizu

salon-karikature

U Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je 27. aprila izložba 18. Međunarodnog salona antiratne karikature „Kragujevac 2015“. Izvanredna lokacija u prestižnom četvrtom arondismanu „Grada svetlosti“, naspram Centra „Žorž Pompidu“, čuvenog „Bobura“, pred kojim su uvek redovi za muzej i izložbe, i predivni prostor Kulturnog centra omogućili su da se 86 odabranih radova za katalog i izlaganje predstavi na sjajan način pred publikom jednog od najznačajnijih svetskih kulturnih centara. Već na samom otvaranju izložba Salona je skrenula pažnju publike, koja je sa velikim interesovanjem i značajnom pažnjom razgledala radove. U prvim rečenicama zabeleženim u knjizi utisaka potencira se njena izvanredna misija tako potrebna današnjem svetu, a neko je zabeležio: „Ovo je izložba koja tera na razmišljanje“. Otvaranju je prisustvovala i Gunila Vesterberg Dipi, zamenica gradonačelnika obližnjeg Sirena, grada pobratima Kragujevca i partnera Salona. Naime grad Siren dodeljuje jednu od deset nagrada Salona, koja nosi njegovo ime. Gospođa Dipi je u knjizi utisaka zabeležila da je ovo sjajna i plemenita ideja i da je ponosna da je njen grad deo te misije.

Izložba Salona u Kulturnom centru Srbije u Parizu organizovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i biće otvorena do 13. maja 2017.

U potpunosti preuzeto sa :

http://www.spomenpark.rs/rs/vesti-i-dogadjanja/vesti/item/282-otvorena-izlozba-18-salona-u-kulturnom-centru-srbije-u-parizu

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s